Korumalliston korut ovat laadukasta suomalaista käsityötä.
Korut valmistetaan käsityönä. Näin jokaisella korulla on oma, yksilöllinen vivahde. Kahta täysin samanlaista tuotetta ei ole.

Korut valmistetaan alusta lähtien pitkäaikaiseen käyttöön. Kaikkien korujen rakenteet mietitään huolellisesti, ja kuluvien osien raaka-ainevahvuuksista tehdään riittävän suuria niin että korut ovat todella kestäviä menettämättä silti herkkää ulkonäköään. Kaikkien korujen ja mallistojen suunnittelijana sekä tekijänä on kultaseppä, joka on toiminut vuosia korjausseppänä.

Syyshetken koruilla on Avainlippumerkin käyttöoikeudet.

Leimoista
Tuotteet leimataan jalometallilainsäädännön mukaisilla leimoilla: Rekisteröidyllä nimileimalla, pitoisuusleimalla sekä mahdollisuuksien mukaan käsityöleimalla. Eli hopeatuotteista löydätte leimasarjan PLOP (Syyshetkelle rekisteröity nimileima), 925 (pitoisuusleima) ja mahdollisesti tekstin “käsityö”. Leimojen pohjamuoto on hopeatuotteissa suorakaide lukuunottamatta käsityöleimaa joka on ilman pohjamuotoa.
Kultatuotteissa vastaavat PLOP, 585 tai 750, käsityö. Leimojen pohjamuoto kultatuotteissa on ovaali.
Lisää tietoa leimoista ja lainsäädännöstä löydätte: Kultaseppien liiton sivuilta
Tukes
Inspecta

Mitä materiaalimerkinnät tarkoittavat?
Tuotesivuilla on kerrottu korujen materiaalikoostumukset.

Hopeaseos on 925 ‰ hopeaa eli 925 tuhannesosaa hopeaa ja loput tuhanteen asti kuparia (materiaaliseos tunnetaan myös nimellä sterling silver). Seos ei sisällä nikkeliä: Seostamme itse raaka-aineet emmekä käytä seostamisessa nikkeliä.

Tummennettu hopea on 925 ‰ hopeaa joka on tummennettu kemiallisesti. Väri on tumma harmaanmusta. Väri ei irtoa vaatteisiin eikä iholle. Tummennos kuluu käytössä hitaasti pois (naarmut yms.) ja alta tulee esiin hopean oma väri. Tämä on täysin normaalia kulumista ja tuo vain paremmin esille korujen kolmiulotteisuutta.

Keltakultaseos on 585 ‰ kultaa (tunnetaan myös 14 K kultana), eli 585 tuhannesosaa kultaa ja loput tuhanteen asti kuparia ja hopeaa. Seos ei sisällä nikkeliä.

Valkokultaseos on 585 ‰ palladiumvalkokultaa (14 K). Seos sisältää hienokullan, hopean ja kuparin lisäksi valkoisen värin antavaa palladiumia. Eli tämäkään seos ei sisällä nikkeliä.

Syyshetken käyttämät raaka-aineet on tarkastettu Tukes:n toimesta eli pitoisuudet ovat jalometallilainsäädännön mukaisia.

Tuotteet toimitetaan lahjapakkauksessa
Korut toimitetaan korurasioissa valmiiksi pakattuina. Lisätietoja pakkauksista ja muusta löydätte sivuilta https://www.syyshetki.fi/tilaus-ja-sopimusehdot/

Miksi hopea tummuu? ja muuta korutietoa
Listaan tähän muistinvirkistykseksi yleisimmät, yleensä jo korunkäyttäjien tiedossa olevat asiat korujen materiaalin käyttäytymisestä ja korujen huollosta.

Hopeakorujen (niinkuin muittenkin korujen) peruspitosääntö on, että koru laitetaan viimeiseksi päälle ja otetaan ensimmäiseksi pois. Hopea materiaalina ei kestä voimakkaita klooripitoisia aineita, eli emme suosittele esim. uimista uimahallissa hopea- (tai muustakaan materiaalista valmistettujen) korujen kanssa. Seurauksena voi olla voimakaskin korun kiillon menetys. Vältäthän myös muiden kemikaalien käyttöä, kun ylläsi on hopea (tai mikä vaan) koru. Esim. käsi- ja muut rasvat, hajusteet, pesuaineet yms. voivat kertyä aikojen saatossa pahastikin hopeakorun (tai mistä materiaalista vaan valmistetun korun) pintaan/ketjujen silmikkoon. Kotioloissa kertymien poistaminen on hankalaa, jos ei peräti mahdotonta, ja seurauksena voi olla voimakaskin korun pinnan syöpyminen ja rakenteitten vahingoittuminen. Lika-/hiki-/rasvakertymät voivat myös tummuttaa ihoa ja bonuksena koru voi alkaa haisemaan. Emme myöskään suosittele korujen käyttämistä öisin. Koru voi olla pahastikin tarttuneena johonkin, ja rikkoontumisvaara on suuri.

Mikäli sitkeästi haluat mennä esim. saunan kuumuuteen koruihisi pukeutuneena (mitä emme missään nimessä siis suosittele), muistathan että jalometallikoruilla on voimakas lämmönjohtokyky ja ne voivat kuumua hyvinkin nopeasti niin, että esim. kaulakorut aiheuttavat herkälle iholle polttavaa tunnetta. Eli ettehän mene saunaan korut yllä. Olette hankkineet kauniin, käsityönä valmistetun, erittäin kestävän tuotteen. Tuotetta ei ole pinnoitettu, lakattu tai hopeoitu, vaan se on puhtaalla 925 pinnalla (tai tummennetut mallit kemiallisesti tummennettu). Tämä auttaa tulevaisuuden remonttihommissa eli lompakkonnekin kiittää. Esim. hopeoinnit lähtevät juotoksia tehdessä kuplimaan ja tuote on pakko hopeoida juotostöiden jälkeen uudelleen = lisäkulu. Hopeoimaton tuote on myös helpompi pitää kotioloissa kotipuhdistusaineilla puhtaana. Hopeoidussa tuotteessa hopeointi ei kulu tasaisesti, vaan vain paikkapaikoin puhki. Tästä syystä johtuen hopeoitu koru voi jäädä puhdistuksen jälkeen voimakkaan läikikkääksi. Kotipuhdistusaineiksi suosittelemme vain asiantuntevien kultasepänliikkeitten jälleenmyymiä puhdistusaineita, esim. Hagerty.

Korut (valmistajasta riippumatta) kannattaa myös ehdottomasti aika-ajoin toimittaa asiantuntevaan kultasepänliikkeeseen puhdistukseen ja huoltoon. Samalla tarkistetaan korun kunto (kuluvat osat, lukko yms.). Korun käyttöikä lisääntyy huomattavasti säännöllisellä huollolla. Korua pitää huoltaa, aivan kuten autoakin. Vaikka Syyshetken korut ovat kestäviä, nekään eivät valitettavasti ole ikuisia, niinkuin eivät muutkaan korut. Koruja on siis hoidettava ja vaalittava.

Normaalit kulumisen jäljet kuuluvat asiaan, varsinkin hopea on pehmeä materiaali. Tummumiset, naarmut, painaumat, nirhaumat ovat luonnollista kulumaa. Mikäli varoituksista huolimatta haluatte käyttää korujanne jatkuvasti yötä päivää, (saunat, suihkut, rasvapesut, uimiset niin klooripitoisessa vedessä kuin merivedessäkin, kylpytynnyrin putsaamiset, auton huoltotyöt, öljyjen vaihdot yms. yms.) emme valitettavasti pysty takaamaan sitä, että korun alkuperäinen kiilto tai ulkonäkö tulee säilymään. Vahinkoja voi tulla äkkiäkin, mutta yleensä asiantunteva kultasepänliike pystyy myös huolimattomasta käytöstä johtuvat vahingot korjaamaan.

Vinkkejä korujen puhdistamiseen ja tietoa koruista löydät Suomen kultaseppien liiton sivuilta sekä Tukes:n sivuilta.

Shopping Cart